CommerCentr
EN
Sign in

SEO продвижение своими руками

28-го октября Г презентовал новую Google Analytics.
Чет мне кажется сто кроме машинного обучения она унаследовала часть функций от серчь консоли и так как в консоли некоторые функции перестали работать, мне кажется что скоро умрет вообще серчь консоль, тем более смотрю в аналитике всех переводят на тестовый аккаунт, значит скоро всё это будет платное...
Что думаете по этому поводу ?
И так, добрался я до поля priceValidUntil , на сегодня оно указывает текущую дату +1 год, то есть даже если указать акцию на 10 дней это поле не изменяется...
Я понимаю что это поле не обязательное но феншуя то нету...
Я так же понимаю что это поле нужно только Г но стоит подумать на будущее не придумает ли Г какую мульку на это поле и не будет ли это поле влиять на ранжирование.
По большому счету это просто мысли вслух но всёж если у кого есть по этому поводу соображения, поделитесь.

Да, и ещё вопрос, может кто знает какой лайфхак... В связи с тем что в серчьконсоле убрали возможность быстрого добавления страницы в индекс, может есть другой способ заставить робот просканировать новую страницу?
А то обновление карты и пинг карты не особо помогают...
Очередная моя паранойя или нужный лайфхак?
Стою на распутьи выбора как правильнее поступить и есть ли решение моей бредовой идеи....
Суть проблемы (вопроса) состоит в том, что лучше - добавить на сайт сразу 1к позиций (а учитывая мультиязычность это уже 3к позиций) или лучше добавлять позицию каждые 15-20 минут? Этим самым показывая поисковой системе, что сайтом занимается настоящий человек, а не парсер.
Но тут сразу же вопрос: Как реализовать такую загрузку, чтобы не в ручном режиме?
По моему мнению от такого наполнения может быть толк связанный с частотой обхода сайта. Но это моё предположение, пока ничем не подкрепленное.
Если ку кого есть мысли по этому поводу, прошу высказаться.
Вітаю, @yura_co !
твоя ідея містить правильний підхід, я б взагалі, розтягнув додавання товару кожні 5-7 хвилин, оновлюючи відповідно і карту і заголовки last_mod до розділів, у котрі додаєш товари.
як реалізувати ? дивлячись, де в тебе знаходиться база товарів, якщо ти парсиш онлайн, то налаштуй cURL на інтервал по парсингу, якщо в форматі CSV, то попроси якогось форумного кодера, написати простенький cron файлик, та додай в "планувальник" на хостингу, наприклад на кожні 3-5 хвилий, котрий буде звертатись до файлу CSV та робити вибірку з нього полів, ID котрих ще немає в базі бро. загалом, то вже проектування реалізації, є купа рішень, головне - правильно сформулювати задачу.
@Baco, то все в форматі CSV, але 3-ма файлами, окремі файли для кожної локалі свій.
Доречі, шукаю кодера хто візьметься за цю роботу. Дуже хочу отримати результат такої логіки.
Есть дата доступности

date_avaible

Логика - хороша
Постепенное обновление контента
SlaSoftЕсть дата доступности
date_avaible

хороша рекомендація, в ідеалі, під дану задачу привести тип поля в datetime і буде люксично, можна виставляти хоч на кожні 15 хвилин інтевал по цьому полю, модель на фронті з перевіркою:
p.date_available <= '" . self::$now . "'

повинна вчасно відобразити потрібне. тож, @yura_co рекомендую виконати запит до бази по зміні типу поля в таблиці:
ALTER TABLE `oc_product` MODIFY COLUMN `date_available` DATETIME NOT NULL;

також додати у відображенні поля адмінки (бажано б) хвилино-секунди, тобто знайти рядочок:
<input type="text" name="date_available" value="{{ date_available }}" placeholder="{{ entry_date_available }}" data-date-format="YYYY-MM-DD" id="input-date-available" class="form-control" />

поміняти на:
<input type="text" name="date_available" value="{{ date_available }}" placeholder="{{ entry_date_available }}" data-date-format="YYYY-MM-DD HH:mm" id="input-date-available" class="form-control" />

та завантажити дані з товарами вказуючи різні параметри колонки date_available
Хочу підняти тему про "відгуки". Вже десь починали це обговорення але не можу знайти. Важливим аспектом у просуванні сайту мають відгуки про товар та чим дальш тим відгуки стають більш розширені, не п росто кусочок тексту а з картинками та відео. Зараз багато покупців шукають товари з відгуками і наявність відгуків в магазині далеко не остання річ над якою варто задуматись.
Вже досить тривалий час мене мучить створення модулю "Відгуки" з формою захвату, яка буде повертати покупця на сайт пропозицією переглянути останній відгук, написати свій відгук за знижку та модул який би сам генерував відсутні відгуки та додавав відгуки коли в товарі є тільки застарілі відгуки.
Але спочатку я вирішив поцівавитись у спільноти в доцільності такого моду та хотів би почути Вашу думку.
цілком підтримую, оскільки сам, часто шукаючи продукцію в павутині, звертаю увагу на відгуки, підсвідомо модеруючи, де бот генерував чи особисто написаний і як аргумент, виступає перед придбанням товару чи послуги. тому вважаю Ваш коментар по відгукам досить актуальним і хотілося б систематизувати побажання, бо, наприклад, генератор відгуків - це окрема тема для обговорення, котра може не одну сторінку зайняти, поки не буде логічно обгрунтована. а от мікророзмітка та "ремаркетинг" - це окремо, тому тут взяти б окремо створення теми по відгукам та його формування під сео потреби, на мою скромну думку.
Відгуки о о магазині - окрема сторінка
Відгуки о товарах окрема сторінка, або Чітке оформлення
Треба уважно до цієї речі.
Можливо з відповіддю адміністрації

емайл - маркетінг
Купили? Дай відгук.

Або знижка (купон) за відгук

Це працюватиме на дуже популярних сайтах, або періодичних покупках.
Даниель предоставил базис в ОС, в котором нет привязки к отзывам по магазину, нет возможности вставлять "ответы". но это все поправимо, Слава верно подметил, что к этому надо подходить очень щепетитетьно, так как это, по факту, "визитка в сети", в нашем случае, в поисковике, и представление престижной информации с отзывами - немаловажный фактор.
Не знаю, как там Васо, но я редко покупаю в он-лайне, или я точно знаю что покупаю (вещь была в реале) или мне нужно ощупать (по наложке).
По архитектуре, то я вот вижу разработку такого вида дополнения (расширения) функционала по отзывам:

• добавление возможности "ответить" на отзыв (не только администрация)
  • расширить оценки отзывов (качество обслуживания, скорость доставки, общение с манагером и т.д.) и "лайк\дизлайк" самого отзыва
  • возможность "безопасно" подгружать рисунки (файлы пдф, ексель, ворд)
  • микроразметка отзывов согласно schema
  • возможность добавления отзыва "о магазине" с микроразметкой
  • вывод всех отзывов на единой странице
  • вывод отзывов по логике модуля (в любом месте, на любой странице, с разными настройками: текст, автор, дата)

есть ещё какие то пожелания, по типу: без ajax, с проставленным значением рейтинга по умолчанию и т.д. ?
Я иногда смотрю отзывы..
Хотел купить какой-то недешевый алкоголь для пробы
Прочитал - Спиртуозно. Задумался, полез искать в инет, что пишут о напитке. Не купил.

Сейчас вопрос не стоит о безопасности загрузки фото, видео грузить - не вижу смысла
Опять же..
мы не али, с охулиардным бюджетом, и там не все идеально

Как можно не оставить отзыв, если ты купил что-то три месяца назад
Например я на 11,11 купил палатку , а попробовал ее только в мае
А срок отзыва уже прошел

Важно - мотивация оставить отзыв!!!
точно, нужно так же "рассыльщик с уведомлением:" "Нам важно Ваше мнение, оставьте отзыв, пожалуйста и получите % скидки на покупку следующей вещи!"
SlaSoftСейчас вопрос не стоит о безопасности загрузки фото

там є стандартний метод image_upload, трохи допиляти і можна використовувати, але на безпеку таки варто зважати, особливо у будь якому випадку, що вантажить на сервер файлові ресурси.
От недавнего времени в серчконсоле появилось дополнительное предупреждение:
Недопустимый тип объекта в поле "brand" (необязательно)

Ошибка скорее всего вызвана тем что поля:
"brand": "Производитель ",
"manufacturer": "Производитель ",
используют для разметки одно и то же поле.
Похоже появляется необходимость добавления страны происхождения на каждый бренд.
зручно буде розбирати, якщо скрін або посилання (урл) скинути на конкретний товар чи сторінку, що викликає помилку, швидше за все - саме значення в полі об'єкту некорретне (з апострофом, чи дволапками, чи ще якийсь симво заборонений)
перевірив, тепер поле бренд потрібно робити окремим об'єктом від offer, де вказується:тип, назва та урл на бренд, у вас microdatapro 7.5, спробуйте автора пінганути по оновленню.
хм, а я щось про це й не подумав, вирішив що, можливо, конфлікт однакових назв.
будемо виправляти.
доречі, напевне так само і з розміткою відгуків, поля автор.
чи є посилання на нові правила, бо я щось пропустив їх
yura_coпосилання на нові правила

їх, як таких, немає, все аналізується по конкурентах, виявляється їхні пропрацювання і, відповідно, оновлення по своїм модулям.
Это крайняя фишка Г
надо обновлять микродату
І знову в погон за попугаями....
Цього разу не можу придумати як вирішити попередження
Отсутствует поле "review"
для категорій
Модулем зробив вивід 3х відгуків, але ж це не те. Як розмітити відгуки не виводячи їх всі в категорію?
В кого які ідеї?
лінк в тему, щоб можна було конструктивно відповісти + поле "review", якщо не помиляюсь, є рекомендованим, а не обов'язковим, тому проблеми з розміткою, як такою, не повинно бути.
Лінк на одну з категорій
[POSTS=1]https://wst.in.ua/ua/payalnoe-oborudovanie-uk/payalniki-uk/[/POSTS]
@Baco, так, поле рекомендоване, тому я й написав що погоня за папугами, от просто хочеться, щоб і в попередження було чисто. Щоб не було:
1 элемент без ошибок с предупреждениями

Anyone can read. To post and vote, sign in.